Gebitscontrole

80% van de honden ouder dan drie jaar heeft last van gebitsproblemen. Ook heeft 67% van de katten ouder dan drie jaar last van gebitsproblemen. Een verwaarloosd gebit kan ernstige gevolgen hebben, zoals het verlies van tanden of zelfs ontstekingen in belangrijke organen. Toch denkt het merendeel van de baasjes dat het gebit van hun dier gezond is.

Tijdens de maand van het gebit kunt u het gebit van uw huisdier laten controleren door de dierenarts. Dus … Kauwt uw hond of kat minder makkelijk op harde brokken? Of stinkt hij uit de bek? … Doe de online gebits-check of laat de dierenarts er even naar kijken!

Gebitsproblemen, een belangrijk aandachtspunt
Honden en katten hebben vaker gebitsproblemen dan de meeste mensen denken. Gebitsproblemen worden met name veroorzaakt door tandplak, dat al na 24 uur wordt omgezet in tandsteen. De vorming van tandsteen kan ervoor zorgen dat je huisdier last van het gebit krijgt. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een afwijkende stand van de kiezen,tanden of de kaak of van niet uitgevallen melktanden of kiezen.Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen vervolgens ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van je hond of kat.

Voorkom gebitsproblemen, verzorg zijn tanden!
Omdat tandplak na 24 uur wordt omgezet in tandsteen, is je hond of kat het meest gebaat bij dagelijkse gebitsverzorging.ls tandplak eenmaal is omgezet in tandsteen, moet een dierenarts een gebitsreiniging uitvoeren. 

  • Voor honden wordt wekelijks tandenpoetsen geadviseerd, daarnaast kunnen kauwbotten of speciale kauwstaafjes helpen. 
  • Bij katten gaat tandenpoetsen lastiger, maar kunnen gebitsverzorgende producten uitkomst bieden, vraag hierna in de praktijk.

Poetsinstructies
Bekijk onderstaande video's hoe u op een prettige manier een gewoonte kan maken van tandenpoetsen bij uw hond. 

Poetsinstructies vooraf:

 Poetsinstructies in 5 stappen:


Handige links: