Hersenwerk bij revalidatie
Als een hond geopereerd is of een flinke blessure gehad heeft waar het lichaam korte of langere tijd voor moet herstellen spreken we van 'revalidatie'. Hierbij moet de hond rust houden of krijgt hij richtlijnen rondom zijn manier van bewegen.Vaak krijg je het advies de hond heel rustig aan te laten doen en zal lijnrust of zelfs benchrust voorgeschreven worden.

In overleg met de behandelend dierenarts of fysiotherapeut wordt overlegt welke bewegingen de hond wel of niet mag maken. Vervolgens leer je onder begeleiding van een Specialist Revalidatie & Hersenwerk hoe je hersenwerk op maat kan aanbieden passend bij de hond én aangepast op de klachten.  

Met Hersenwerk daag je de hond mentaal uit waardoor de hond een voldaan gevoel krijgt ondanks gebrek aan bewegen en zonder fysieke extra belasting.Hersenwerk tijdens de revalidatie kan bijdragen aan een voorspoediger herstel van je hond en versterkt de onderlinge band met je hond. 

hersenwerk opdracht puzzel hond

Hersenwerk & Revalidatie lessen zijn heel goed in te zetten bij acute klachten (zoals kreupelheden) en bij chronische klachten (zoals aandoeningen als HD, ED, Artrose, Spondylose, etc.). 

Hersenwerk bij acute klachten
Als je hond wel mag bewegen, maar minder actief, zoals bij lijnrust, is Hersenwerk heel goed in te zetten. Hij mag minder bewegen met zijn lijf, maar hij voelt zich mentaal prima. Dan biedt Hersenwerk hem op een prettige manier extra mentale inspanning.

Hersenwerk bij chronische klachten
Heeft je hond langdurige/chronische klachten? Dan zal hij er mee moeten leren omgaan. Het is dan vaak wel fijn om Hersenwerk in te zetten. Hiermee kan je de hond tegemoet komen door met zo mogelijk pijn zich in te laten spannen.

Gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor honden
Door het verkeerd toepassen van hersenwerk tijdens de revalidatieperiode kan de hond zijn lijf in posities brengen die niet goed zijn voor het lichaam en het herstel ervan. Laat je daarom altijd begeleiden door een erkend specialist revalidatie & hersenwerk

Een gecertificeerd begeleider Hersenwerk voor honden die gespecialiseerd is in Revalidatie-begeleiding is bijvoorbeeld onze eigen Assistente;

Marieke Smit - 06-38112692 - Hondenschool Robbedoes

Logo Hondenschool Robbedoes           Hersenwerk voor honden